Știai sau nu știai?

Dacă știai, nu strică să-ți amintesc, pentru că e o diferență mare între ceea ce știm și ceea ce simțim.

Prietenii sunt ca pepenii: încerci o sută şi alegi doi, trei. Îmi place mult zicala asta pentru că subliniază cele mai importante lucruri când vine vorba de prieteni. Problema este următoarea: încerci tu cât încerci, nu-i bai..da’ cum tre’ să fie pepenele ca să-l cumperi?

Dacă ți-aș pune întrebarea asta face to face probabil te-ai gândi să-mi spui că ”tre’ să ne înțelegem și s’avem despre ce vorbi”, nu? Seems legit. Păcat că toată treaba asta ține de subconștient . Ne alegem prietenii în baza unor criterii pe care nu mulți le actually știm, și anume:

  1. Cine suntem
  2. Cine vrem să fim
  3. Cine ne este mai ușor să fim

Nu-i bullshit. Citește în continuare și te prinzi. 

O să încep cu 3. Dacă îți alegi prietenii după a treia normă, riști să ajungi la o masă cu niște tardivi mental (pentru tine), care nu-ți apreciază de nicio culoare nici inteligența, nici gusturile, nici altceva. De ce ai face asta? Pentru că întotdeauna, primul impuls al unei persoane este de a alege calea mai ușoară și pentru că îți este mai lejer să-i domini dacă sunt clar mai slabi ca tine, din orice punct de vedere. Ei bene..Țin să te anunț că ești un om slab dacă faci asta. Ei poate s-or bucura că au un model de urmat și că au ce învăța de la tine (știu că-ți surâde) , da’ te asigur că tot ce faci e să-ți tai aripile dacă ești cel mai breaz din grupu’ tău. Hai mă, mă lași? Nu știai că-ți place să domini? Află că e absolut normal și tuturor ne place să facem asta. Nu te da pătrat.

Totuși e mai bine pentru noi să nu ne lăsăm influențați de aspectu’ ăsta, odată ce-l conștientizăm. E mult mai sănătos și avem numai de câștigat. Di șe? Pentru că ce am spus mai sus și pentru că ne mai rămâne doar o nedumerire. Cum crezi că ar fi mai bine, să îți alegi un prieten ca tine, sau ca persoana care ai vrea să fii? Fiindcă acum că ai ditched out oamenii mai slabi ca tine by any means, o să ochești doar persoane care seamănă cu tine *fizic, psihic, sufletește und so weiter und so fort* sau cu care ai vrea să semeni. Logic și natural. Și dacă vrei sfatu’ meu, în legătură cu ultima întrebare, mai judicios și înțelept este să crești pe zi ce trece, să devii cine vrei tu, dar să îți schimbi prietenii pe parcurs. Nu cu noapte-n cap. Că o să te trezești cu un băț în fund în preajma lor. Just Sayin.

tumblr_n3l16uNCsn1s272mko1_500

Reclame
Acest articol a fost publicat în Stil de viață și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s